NAJINE ŽELJE

Želiva spoznati in razumeti drugačne načine življenja, srečati može in žene, udeležiti se rajanja tisočerih nasmehov…

Zato sva se odločila, pri iskanju skupnih potez oz. razhajanj med različnimi kulturami, izhajati iz poročnega obreda, zibelke verovanj in tradicij vsakega človeka.

Ali v Iranu stopata mož in žena v zakon iz ljubezni? Koliko glav živine šteje dota tibetanske neveste? Zakaj je Khalifa izbral Yasmino? Kakšna je usoda indijskih zaljubljencev, ki pripadajo različnim kastam? Čemu v Turčiji običaj, da se pred mladoporočenca ob tla vrže kristalne kozarce? Koliko žena šteje Abdullahov harem? Kateri bogovi blagoslavljajo vse te zakonske zveze? Je mlademu Nepalcu dano poznati nevesto pred poroko? Je istospolna poroka v Bangladešu mogoča?

Želiva najti odgovore na številna vprašanja. Ob jasno začrtani poti, skrbno določenem budžetu in veliki meri motivacije pa nama ostaja le ena, ključna, neznanka: Kako se nama bo uspelo pomešati med svate na poročnem slavju Bethine, Yrzmef, Jounde in ostalih deklet?

Presneto se bova morala potruditi, da prepričava svate, da nama dodelijo skromen kotiček (vsekakor ob prigrizku) v slavnostni dvorani. Zaupava, da nama bo uspelo, saj slovijo ljudstva, med katere se odpravljava, po izrednem gostoljubju, poleg tega pa bova s seboj vzela digitalni fotoaparat in prenosni tiskalnik, da jim v zahvalo (ali podkupnino) podariva nekaj utrinkov slavja.

Najina pustolovščina se bo pričela 15. marca 2004, za dan vrnitve pa sva določila 1. september 2004. Res je, daleč se odpravljava in dolgo naju ne bo nazaj, zato sva poskrbela, da se nama boste lahko na najinem potovanju kadarkoli »pridružili«: za vas sva postavila spletno stran, ki bo redno ažurirana in preko katere boste lahko spremljali posamezne etape te nore avanture.

Ob koncu pa nama dovolite še zadnjo misel, ki jo citirava po Michelu Deonu in za katero meniva, da nama je popolnoma pisana na kožo:

 »Nevezani ljudje so ljudje, ki poroko jemljejo zelo resno«

Razlago prepuščava vam…

Reporters

GUILLAUME

Po odlično začeti karieri v Srednji Ameriki in na Balkanu je Guillaume postal zaprisežen komercialist, zato bo uradno odgovoren za pogajanja z vaškimi starešinami glede udeležbe na lokalnih porokah. S svojo »moško« naravno mirnostjo in preudarnostjo bo v kočljivih situacijah znal s pravimi besedami pomiriti sopotnika. Prav tako bo z izkušnjami, ki jih je pridobil na številnih porokah, nepogrešljiv člen pri popestritvi slavnostnih pojedin. Kot strasten ljubitelj sodobne arhitekure se bo izkazal tudi v vlogi intelektualca. 

Poleg navedenega bo zadolžen še za vodenje izdatkov svojega tovriša in za slikanje nevestinih prijateljic.

FRANCOIS-XAVIER 

Po enoletnem nabiranju izkušenj v Aziji in dveh letih v Sloveniji je mladi mož z vzdevkom Ticou postal velik poznavalec znakovnega sporazumevanja. Imenovan je za uradnega tolmača, ki se bo moral izkazati ob navezovanju stikov z avtohtonimi ljudstvi. Z “žensko” občutljivostjo in ljubeznivostjo bo par reševal v občutljivih situacijah in se s pravimi nasveti izogibal težavam.

Potem ko je v zakonski stan pospremil vse svoje brate in sestre, Ticou prav gotovo ve kako temu streči in bo lahko tako družinam mladoporočencev za popotnico posredoval marsikateri logističen nasvet. Od nekdaj se strastno navdušuje nad etničnimi konflikti in se bo v vlogi geopolitičnega poznavalca nedvomno dobro znašel.

Poleg navedenega bo zadolžen še za vodenje izdatkov svojega tovriša in za slikanje nevestinih sestričen..